Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
     

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων εισηγήσεων «Ελληνική οικονομική κρίση: ερμηνείες, εμπειρικές μελέτες και η πορεία της ελληνικής οικονομίας»

logo EΕΠΟ 1

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων εισηγήσεων

Η ΕΕΠΟ προσκλήθηκε από τους διοργανωτές του διεθνούς συνεδρίου «Καπιταλισμός, Δημοκρατία, Διεκδίκηση: η Δεκαετία της Κρίσης» να διοργανώσει, στα πλαίσια του, ένα κύκλο εισηγήσεων με ιδιαίτερο αντικείμενο την «Ελληνική οικονομική κρίση: ερμηνείες, εμπειρικές μελέτες και η πορεία της ελληνικής οικονομίας». Η ΕΕΠΟ αποδέχθηκε την πρόσκληση και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να υποβάλλουν προτάσεις εισηγήσεων σχετικές με το θέμα αυτό.

Το συνέδριο

Το Εργαστήριο Συγκρουσιακής Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου το Centre on Social Movement Studies της Scuola Normale Superiore και η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με στόχο την πολυπρισματική διερεύνηση της ελληνικής εμπειρίας (https://lcp.panteion.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf/), που θα διεξαχθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2020 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα). Υπό το φως του ότι, με πολλούς τρόπους, η Ελλάδα υπήρξε προάγγελος και συμπύκνωση εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η λεπτομερής και θεωρητικά ενσυνείδητη εξερεύνησή της παρέχει τις βάσεις για την προβληματοποίηση και ενδελεχή διερεύνηση υπαρχουσών εννοιών και θεωρητικών αντιπαραθέσεων στην τομή θεσμικής και συγκρουσιακής πολιτικής με πρόδηλες ‒συγκριτικές-θεωρητικές‒ προεκτάσεις για ολόκληρη τη σύγχρονη πολιτική κοινωνιολογία. Οι γνωστικοί στόχοι επιμερίζονται σε τρεις βασικούς τομείς: (α) την επισταμένη αποτίμηση του χαρακτήρα και των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης· (β) την επίδρασή της στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και στους τρόπους με τους οποίους αυτή επέτεινε τη διαδικασία της μετα-δημοκρατικής συρρίκνωσης· και (γ) τις κοινωνικές-κινηματικές και πολιτικές αντιστάσεις που προκάλεσε.

Διαδικασία υποβολής προτάσεων

Οι προτάσεις εισηγήσεων μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. Οι προτάσεις ‒μέχρι 350 λέξεις‒ αποστέλλονται (α) στη φόρμα υποβολής της ιστοσελίδας του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής https://lcp.panteion.gr/protaseis/ και επίσης (β) στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΕΠΟ (politiceconomy@gmail.com). Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να αναφέρετε ότι «η πρόταση εισήγησης αφορά τον κύκλο εισηγήσεων της ΕΕΠΟ».

ΣΧΕΤΙΚΑ Μ΄ΕΜΑΣ

Έχει ιδρυθεί μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Επιστημονική Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ)», με έδρα την Αθήνα. Σκοπός του Σωματείου είναι η προαγωγή της διδασκαλίας, έρευνας και διάδοσης της γνώσης στον τομέα της Πολιτικής Οικονομίας.